Somekanavien eri kuvakoot: kuinka muokkaan kuvistani oikean kokoiset

Eri sosiaalisen medioiden kanavilla on omat suosituksensa kuvien, kansikuvien sekä profiilikuvien koosta. Tämä on hyvä tiedostaa, kun valitset tai teet kuvia someen. Sama kansikuva ei ehkä toimikaan Twitterissä joka toimi nätisti Facebookissa. Mikä neuvoksi?

1. SOCIAL IMAGE RESIZE TOOL

Voit muokkaa kuviasi oikeaan kokoon käyttämällä Social Image Resize Tool:ia. Se on kätevä ja ilmainen kuvien koon muokkaamiseen ja rajaamiseen. Siinä pystyy valitsemaan valmiita kuvakoko asetuksia tai rajata kuvan itse haluamaansa kokoon. Kuvan koko tiedot näkyvät kätevästi oikeassa sarakkeessa. Tiedostomuodoiksi voi valita jpg:n lisäki myös png:n, josta olen hyvin iloinen. (Ne jotka eivät muista, png mahdollistaa läpinäkyvän taustan.)

Alla olevasta kuvasta näet myös muutaman somekanavan kuvien suosituskoot:

kuvakoon muutos    some kuvakoot

2. CANVA

Sitten on ilmaisohjelma Canva, jossa voi valita valmiista kuvapohjakirjastosta haluamansa kuvakoon esim.”Social media” (800px x 800px neliö, sopii hyvin profiilikuviin) tai ”Facebook cover” (851px x 315px, Facebookin kansikuva). Lataa kuvasi palvelimelle ”Lataukset”-välilehdestä ja vedä se kuvapohjaan. Canvassa voit myös lisätä tekstit ja oman logosi.

Canvan valmiista kuva- ja fonttipankista löytyy paljon hyödyllisiä elementtejä, mutta koska kaikki käyttävät niitä, suosittelen erottumaan joukosta tekemällä yrityksesi graafisen ulkoasun mukaisia kuvia tai kansikuvia. Tämä vahvistaa yrityksesi brändiä. Kun sinulla on ammattilaisen graafikon suunnittelema ulkoasu (fontit, värit, tyyli), siitä on helppo itsekin tehdä Canvalla markkinointimateriaalia. Tarvittavat fontit ja värimaailman löydät yrityksesi graafisesta ohjeistuksesta. Jos sellaista ei ole, pyydä/tilaa sellainen graafikoltasi.

canva

 

3. SPEEDFIX -PALVELUNI

Minun itse kehittämässäni SpeedFix- palvelussa muokkaan kuvia sinun toivomaan muotoon.

  • muutan kuvat eri kokoisiksi
  • lisään tekstejä
  • muokkaan värejä
  • korjaan valotuksen
  • photoshoppaan kuvasta pois häiritsevät yksityiskohdat

Joten jos haluat antaa ammattilaisen hoitaa kuvan muokkauksen, ota rohkeasti minuun yhteyttä. Kuva on valmis muutamassa minuutissa. Pystyt itse keskittymään firmasi pyörittämiseen tai nauttimaan vapaa-ajasta. SpeedFix-palelun hinta on 7€/kuva, mutta jos kuvia on monta, annan paljousalennusta 😉

Ota yhtyettä tästä!

Toivottavasti näistä oli apua ja jos on mitään kysyttävää, kommentoikaa rohkeasti tai laittakaa somessa viestiä.