5 vinkkiä onnistuneisiin juhlakuviin

-hääkuvat, valmistujaiskuvat, rippikuvat, vauvakuvat yms.-

Kokosin muutaman vinkin, jolla itse pystyt vaikuttamaan juhla- tai muotokuvan onnistumiseen. Loppuun asti kannattaa lukea 🙂

1. Suunnittelu:

Katsele mallikuvia ja mieti, minkälaisia kuvia haluat itsestäsi ja kerro toiveistasi sensuroimatta. Hassustakin ideasta voi kehkeytyä loistava juhlakuva ja ihana muisto. Mieti etukäteen mm. minkä tyylistä kuvaa haet: Leikittelevä vai asiallinen? Kokokuva vai lähikuva? Istutko penkillä vai roikutko puussa? Sinä päätät!

Värimaailmaa ja vaatetusta voidaan myös pohtia etukäteen yhdessä. Lisämaksusta saat kauttani ammattilaisen tekemään sinulle meikin sekä kampauksen, jolloin sinun ei tarvitse murehtia siitäkään. Varaathan tällöin enemmän aikaa kuvaus sessioon.

Kuvien tyyli voi olla hyvin erilainen. Minkälaisen sinä haluat?

2. Tuo persoonasi esiin

Mitä harrastat tai mistä asioista pidät? Valitaanko rekvisiitaksi jalkapallo, kitara vaiko maalaus? Kuvaa voi elävoittää juuri sinua kiinnostavilla asioilla. Jätä kukkakimppu halutessasi kotiin ja ota mukaan vaikka larppausmiekka. Näin kuvasta saadaan mieleenpainuva ja persoonallinen.

Mikä rekvisiitta saa sinun persoonasi esiin?

3. Lokaatio

Ei ole aivan sama, missä kuvataan. Studio-olosuhteet ovat tietysti sään suhteen varmemmat, mutta kyllä pilviselläkin säällä saa hyviä kuvia. Ulkona tai kauniissa sisätilassa otetuista kuvista tulee heti parempi fiilis, varsinkin jos sinulla on jokin tunneside kuvauspaikkaan. Kuvauspaikka voi olla puistossa, järven rannalla, kirkossa taikka takapihasi riippumatossa. Jälleen sinä päätät.

Kuvauslokaatio voi olla sinun lapsuudenkoti, järven ranta taikka kirkonportaat.

4. Rentoudu

Kuvaustilanteen ei tarvitse olla jännittävä tai ahdistava. Kuvan ei tarvitse näyttää siltä, että sinulla on tanko takapuolessa poikittain. Heittäydy täysillä fiilikseen: hypi, tanssi, poseeraa kuin huippumalli. Haaveile! Hymyile! Irvistä! Peruskuviinkin saadaan luonnollinen ilme, jos tunnet olosi mukavaksi. Voit myös ottaa kuvaukseen mukaan omaa lempimusiikkiasi keventämään fiilistä. Vaikka aluksi hääräänkin valojen ja kameran kimpussa, älä anna sen jännittää. On kivempi valita se oikea kuva, kun on valinnanvaraa, jossa kaikki ilmeet ja asennot eivät ole samat.

Heittäydy fiilikseen ja kokeile eri ilmeitä ja asentoja.

5. Jätä kiire kotiin

Jos mahdollista, suosittelen, ettet tulisi kuvauksiin juhlapäivänä. Tällöin olisit toki valmiiksi pukeutunut ja meikattu, mutta usein ajatukset ovat silloin ihan muualla ja kauhea kiire jokapaikkaan. Paremman kuvan saat, kun varaat kuvaukseen erillisen ajan. Tällöin kuvaustilanne on paljon rennompi ja kiireettömämpi. Toivon, että tunti kanssani on koko viikon rentouttavin hetki kaiken juhlahulinan ja järjestelyn keskellä. Jos kuitenkin kuvataan juhlapäivänä, niin kannattaa olla laittamatta mm. ylioppilaslakkia päähän kuvauksiin tultaessa. Kuvia voidaan ottaa siten sekä ilman lakkia, että lakin kanssa ja kannattaa aloittaa kuvista, jossa lakki ei ole päässä. Näin vältytään painaumilta hiuksissa ja punaiselta raidalta otsassa.

Älä tule kuvauksiin kiireessä vaan pidä tauko kanssani kaikesta stressistä.

Kuvissa esiintyvät Robin-vauva sekä meikkaaja/maskeeraaja/stylisti Shanna O’Pulse. Kiitos heille kuvien julkaisuluvasta! Shanna myös tekee sinulle ammattitaitoisen meikin ja kampauksen lisämaksusta. Suosittelen… sai minutkin näyttämään todella kauniilta yksillä synttäreillä (ekä se oo mikään helppo homma).

Hinnastoani:
Valokuvaus  studiossa: 100€/h (seuraavat tunnit +60€)
Valokuvaus ulkona/lokaatiossa: 60€/h*

(*matkakulut, tarvitaessa lisäsalamat ja sumuspray lisätään hintaan)

Kuvat toimitetaan asiakkaalle sähkopostitse. Yleisesti kuvaus kestää sen tunnin, mutta vauva- sekä ryhmäkuviin kannattaa varata 2-3h. Jälkikäsittelystä: 10€/h, kuitenkin 1-3 veloituksetta

Oikein lämpöistä kesänjatkoa kaikille!